Bemutatkozás   Túratippek, térkép   Látnivalók  
Szállás
 
Vendéglátás
 
Szabadidő
Akadálymentesített változat Magyar Deutsch English
15.3 °C
 

Aktív, családi programok

Mogyoróhegyi Kiránduló Központ
Elérhetőségek:

2025 Visegrád, Mogyoróhegy
Visegrádi Erdészet
Tel: +36 26 598 080
E-mail: visegrad@pprt.hu
Web: www.parkerdo.hu
Erdei Művelődés Háza
Tel: +36 26 398 227      
E-mail: emh1988@gmail.com
Web: www.mogyorohegy-erdeiiskola.hu
Térkép
Az 1980-as években létesített kirándulóközpont napjainkban is a Visegrádi-hegység egyik legkedveltebb turista célpontja. Kifejezetten családok számára ideális, hiszen a terület szolgáltatásai kicsiknek és nagyoknak egyszerre kínálják a szabadidő hasznos eltöltésének lehetőségét.

A Mogyoróhegyi Kirándulóközpont egyik leglátogatottabb helyszínei az erdei játszóterek - a mogyoróhegyi Népi játszótér, valamint a Bemutató játszótér -  és a Mogyoróhegyi vadbemutató kert (kisállatkert). A vadbemutató kert területe mintegy 1,5 ha, ahol gímszarvasok (bika, tehén, borjú), illetve vaddisznók (kan, koca, süldők) élnek. Az egyes vadfajok egymástól elkülönített részeken lelhetők fel.

A mogyoróhegyi kirándulóközpont egyik érdekessége, és szakmai körökben is kedvelt látványossága. Az Erdészek Barátság Parkjában valamennyi magyarországi erdőgazdaság, valamint az erdei termékekkel kapcsolatban lévő szervezet, illetve erdészeti oktatási intézmény állított egy kopjafát. Közel 40 kopjafa tanúskodik eme eseményről.

A Mogyoró-hegyen több mint 20 km séta- és turistaút, valamint ezek mellett kihelyezett pad-asztal garnitúrák, szemétgyűjtők, tűzrakóhelyek és esőbeállók szolgálják a kirándulók kényelmét.


A Mogyoró-hegyen a Madas László Erdészeti Erdei Iskola már négy tanösvénnyel várja a természet megismerésére vágyókat. A Visegrádi-hegység és a Pilis élővilágát, az ott folyó erdőgazdálkodást, búvópatakokat és rejtetten élő állatokat bemutató tanösvények nemcsak számos érdekes ismeretet, hanem a szabad mozgás örömét is kínálják.
 
A tanösvények vezetett program keretében vagy a megvásárolható vezetőfüzetek, mesekönyvek segítségével önállóan is bejárhatóak!
 
Megközelítés: A tanösvények a Madas László Erdészeti Erdei Iskola oktatóközpontjától, a mogyoró-hegyi Erdei Művelődés Házától indulnak, illetve egy tanösvény az Áprily-völgy kék négyzet turistajelzését követve fut.


A kiránduló központról és további kirándulási lehetőségekről ezen az oldalon olvashat.

 

 Visegrád és Környéke Turisztikai és Marketing Egyesület (visegrádi helyi TDM szervezet) hivatalos honlapja

Visegrádi Helyi Turisztikai Desztináció Menedzsment Szervezet létrehozása" című projekt - Azonosítószám: KMOP-3.1.2/C-2010-0002
Kedvezményezett: Visegrád és Környéke Turisztikai és Marketing Egyesület 2025 Visegrád, Fő út 81., Telefon: +36 26 397 188, info@visitvisegrad.hu
Közreműködő Szervezet: Pro Regio Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztési és Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft.
1146 Budapest, Hermina út 17., Telefon: +36 1/471-8955, proregio@proregio.hu, www.proregio.hu

Copyright © 2012. Visegrád és Környéke Turisztikai és Marketing Egyesület. Minden jog fenntartva. Visegrád Város honlapja www.ysolutions.hu