Bemutatkozás   Túratippek, térkép   Látnivalók  
Szállás
 
Vendéglátás
 
Szabadidő
Akadálymentesített változat Magyar Deutsch English
15.3 °C
 

Dunakanyar

Elkészült a Budapest környékét bemutató első imázsfilm, amely itt tekinthető meg:
 

Dunakanyar

A magyarországi Duna-szakasz legfestőibb része a Budapesstől északra elterülő Dunakanyar. Nem véletlen, hogy az országot elfoglaló magyar törzsek első fejedelmi székhelye, Esztergom is itt alakult ki.
A vidék látnivalói legkönnyebben az egykori limest követő, kanyargós autóúton vagy a jelentős részben már kiépített Eurovelo kerékpárúton érhetők el. Aki viszont egyszerre szeretné élvezni a táj, a folyó és a parti települések látványát, annak azt ajánljuk, hogy "szedje föl a horgonyt" Budapesten, hajókázzon el a Szentedrei-sziget mellett, és szálljon ki Szentendrén, Vácott, Visegrádon, sőt meg se álljon Esztergomig!

A parti településektől távol is bőven találhatunk szemet gyönyörködtető és szívet melengető érdekességeket: a Duna két oldalán emelkedő vulkanikus hegyvidék kúpjait és az általuk közbezárt völgyeket szívesen látogatják a természetjárók, de magukénak érzik a vidék kitűnő őz- és vaddisznóállományáért ideérkező vadászok is.

A Duna elbűvölő látnyáva, a modern kori wellness vívmányai, a más és más hangulatú városok és falvak igazi kalandtúrára invitálnak mindenkit, aki a Dunakanyarba látogat. Jöjjön el Ön is, vegye igénybe gyönyörű fekvésű szállodáink wellnessprogramcsomagjait, vagy keressen föl egy családias vendégházat, utazzgasson párjával vagy gyermekével a Börzsöny vadregényes erdőségeit feltáró kisvasutakon, élje át a reneszánsz életörömöt Visegrádon, vagy a barokk pompát a Váci Nyár alkalmával, próbálja ki a nemzedékeken átörökített népi mesterségeket a szentendrei Skanzenban, járjon csodájára a folyó és a hegyek házasságából született lenyűgöző természeti kincseknek és az ezeréves magyar kultúra remekeinek! 

Szentendre
Szentendre
Magyarországon, a Dunakanyar kapujában, a környező dombok és hegyek, és az előttük hömpölygő folyó festői keretében, gyönyörű természeti környezetben található kisváros Szentendre.
Tovább »
 
Vác
Vác
Vác a Dunakanyar bal partján található igazi barokk ékszerdoboz. Az 1000 éves püspöki székhely épületei, kis utcácskái, meseszép Duna-parti korzója magával ragadják az idelátogatókat.
Tovább »
Esztergom
Esztergom
Az ezeréves magyar kultúra bölcsője: Esztergom

Esztergom a Dunakanyar egyik ékköve, a katolikus egyház magyarországi központja, Szent István királyunk szülővárosa.

Tovább »
 Visegrád és Környéke Turisztikai és Marketing Egyesület (visegrádi helyi TDM szervezet) hivatalos honlapja

Visegrádi Helyi Turisztikai Desztináció Menedzsment Szervezet létrehozása" című projekt - Azonosítószám: KMOP-3.1.2/C-2010-0002
Kedvezményezett: Visegrád és Környéke Turisztikai és Marketing Egyesület 2025 Visegrád, Fő út 81., Telefon: +36 26 397 188, info@visitvisegrad.hu
Közreműködő Szervezet: Pro Regio Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztési és Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft.
1146 Budapest, Hermina út 17., Telefon: +36 1/471-8955, proregio@proregio.hu, www.proregio.hu

Copyright © 2012. Visegrád és Környéke Turisztikai és Marketing Egyesület. Minden jog fenntartva. Visegrád Város honlapja www.ysolutions.hu