webkamera

360 VR

Gallery

Galéria

5. Visegrádi Sörfesztivál

Szeptember 22-24. idén is megrendezésre kerül Visegrádon immáron ötödik alkalommal városunk sörfesztiválja, mely napjainkra igazi kis családi hétvégévé nőtte ki magát.

A nemrégiben felavatott I.Károly szobor szomszédságában, mára már megszokott helyükön, a Rendezvénytéren lesznek felállítva a fesztivál pavilonjai, ahogyan a színpad is, melynek pénteken a Judy In The Sky lesz a vendége 19:00 órától, szombaton a Mondschein Kapelle 18:00 órai kezdettel, míg a vasárnap a legkisebbek számára lesz izgalmas. Többek között mini vidámpark és humoros állatbemutató is várja majd őket, de ellátogat hozzánk a hétvége során Kőhalmi Ferenc bűvész is.

A hétvégén bemutatkozik majd a Pomázi Tűzoltózenekar, a nagymarosi Wildenrosen Hagyományőrző Táncegyesület, a Visegrádi Fúvószenekar, a dunabogdányi Donauknie Tanzgruppe, valamint a Független Sváb Dalkör Visegrádról. A felhozatalból is jól látszik, a rendezők idén is központi védjegyükként tekintenek a környező vidék sváb hagyományainak felelevenítésére, mely kultúra alapvető meghatározója a Dunakanyarnak Mária Terézia kora óta.

Bár a dunakanyari svábok tevékenységéről alapvetően a borászat, a borkereskedelem juthat eszünkbe, nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy a németek számára mintegy védjegy a sörkészítés, a sörfogyasztás kultúrája. A 2020 óta készülő Visegrádi Sör, településünk gasztronómiai büszkesége is elhivatottan igyekszik ápolni ezt a hagyományt, erről árulkodik annak ténye is, hogy az idei sörfesztivál már az ötödik lesz.

Az esemény fővédnöke idén Dr. Vitályos Eszter miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő.

Belépőt az INFO irodában, a Káosz üzletben, illetve a rendezvény helyszínén is lehet vásárolni.