webkamera

360 VR

Gallery

Galéria

9. Visegrock Fesztivál – 2022.

Az előző hétvége a középkoré volt: lovagok, udvarhölgyek, harcosok, vitézek rótták a régi palotát környező utakat. Ez a hétvége viszont a rockzene égisze alatt telik majd. A fellépők listája pedig igencsak rangos. Ezúttal is.

A Dunakanyar, s napjainkra tulajdonképpen az ország egyik legkülönlegesebb blues-rock fesztiváljának is a Királyi Palota ad otthont, immáron második alkalommal. Maga a Visegrock azonban ennél jóval korábban indult. Idén már 9 éves, jövőre lesz a jubileum. Ennek ellenére már idén is olyan a felhozatal, mintha kerek évfordulót ünnepelnénk.

Pénteken az Escape My Shadows és a Tulpa nyitják a bulit, aztán máris érkezik az utóbbi évek egyik nagy berobbanója, a sárrétről indult Mudfield. Őket Köteles Leader formációja, az egykori „A Dal” felfedezett Leander Kills követi. Az éjjeli buli a Guns ’n Roses dallamaival érkezik majd, klasszikusaikat a Dust ’N Bones tolmácsolja.

Szombaton a klasszikus rock világában merülhetünk a korábbi évekhez hasonló módon, s Radics Béla szelleme talán mindegyik fellépő repertoárjának mennybéli fővédnöke lesz. A Telegram, a The Trousers és a Koral Tribute Band bulijait követően Anda Bálinték idézik meg a mester szellemét a Tűzkerék XT-vel, majd utánuk érkezik a legendás Lord, mint az est fénypontja.
A szombat este harapós záró akkordjaiért az Old Trappers felel majd.

Aki eddig csak gondolkodott rajta, hogy meg kellene nézzen legalább egy-két fellépőt a Visegrockon, annak jó szívvel ajánljuk, hogy jöjjön bátran. Aki viszont járt már a fesztiválon, az úgyis velünk lesz a rock dunakanyari ünnepén…

A belépés változatlanul ingyenes!