webkamera

360 VR

Gallery

Galéria

Duna Mozi

Visegrád

Retro hangulat, modern élmény…

Ha Visegrádon időzöl és a filmek szerelmese vagy, nem kell lemondanod a legújabb premierekről!

Alig három éve nyitotta meg újra kapuit a visegrádi Duna mozi, mely nem mindennapi hangulattal várja a moziélményre vágyó nagyközönséget. 

A 2016-os felújítás során különösen figyeltek rá, hogy az épület belső látványvilága ne veszítsen a „letűnt korok” miliőjéből. Talán kevesen tudják, de a mozi épülete közel sem jelentéktelen múltra tekint vissza. A II. világháború előtt még étteremként üzemelt, és csak a világégés után veszítette el eredeti funkcióját, hogy helyet adjon a kultúrának és a művészetnek. 1971-ben egy komolyabb restaurálás történt, melynek „retro hangulata” a mai napig a mozi sajátja.

Ahogyan az ember belép a középfinoman szocreál érzetet keltő fém üvegajtókon, úgy igencsak mást kap, mint amire számít… A mennyezeten és a falakon Szkok Iván festőművész Visegrád történelmén alapuló nagyívű, rendkívül izgalmas murális munkájában gyönyörködhet az elidőzni vágyó érdeklődő.

Hétköznapokon időnként a művész- vagy komolyabb hangvételű drámai, tematikus filmeké a főszerep, míg péntekenként és a hétvégéken családi filmeket, aktuális mozipremiereket vetítenek. 

Alkalmanként színpadi előadásoknak, zenei produkcióknak is otthont ad Visegrád mozija, mely a maga rangján az egyik legidősebb, arculatát napjainkig megőrizni képes filmszínház a régióban.