webkamera

360 VR

Gallery

Galéria

IV. Bélától a középkor végéig

Egy lélegzetelállító animációs kisfilm Visegrádról

Talán egyetlen film sem készült még a témakörben, amely ennyire életkorokon átívelően, ennyire látványosan és mégis ilyen pontosan mutatná be mindazt, ami Visegrád középkori múltját jelenti.

A Pazirik Studio nem először készít hasonló animációs anyagot, s nagyon reméljük, hogy az elkövetkezendő években csak gyarapodni fog lenyűgöző munkáik gyűjteménye.
Komoly kihívást jelent ugyanis úgy beszélni a történelemről, hogy az egyszerre legyen a legtöbbek számára lebilincselő, s egyazon időben ne kényszerüljön a célnak kitűzött látványosság miatt esetleg visszás torzításokra. A királyok Visegrádja IV. Bélától a Középkor Végéig című kisfilm, mely a Magyar Nemzeti Múzeum Mátyás Király Múzeumának megbízására készült, jó példa arra, hogy megfelelően körültekintő háttérmunkával, a tudományos szakma bevonásával, s nem utolsó sorban valóban korszerű, professzionális animációs megoldásokkal milyen eredményeket lehet elérni.

Külön érdekessége a filmnek az a finom humor is, mely leginkább a fel-felbukkanó, meseszerű karakterek mozgásában bontakozik ki, s mindvégig jelen van - ám egyáltalán nem zavaró módon.  

Summa summárum: jó szívvel ajánljuk Neked is A Királyok Visegrádja IV. Bélától a Középkor Végéig című animációs filmet, melyet egyetlen kattintással máris megtekinthetsz az alábbi ablakra kattintva: