webkamera

360 VR

Gallery

Galéria

Filmes stábok, forgatások, izgalmas díszletek Visegrádon

Aki január során, vagy akár csak az utóbbi napokban járt Visegrádon a Fellegvár, vagy épp a Salamon-torony környékén, tapasztalhatta, hogy a felénk egyébként is mindennaposnak számító időutazás-hangulat most a szokásosnál is intenzívebb formát öltött…

Középkori díszletek, a megszokottnál is népesebb kosztümös csoportok, titokzatos falu-részletek, fel-felbukkanó szekerek, szerkezetek és számos meglepő momentum otthona az utóbbi időszakban Visegrád. Ennek oka, hogy nagy örömünkre ismét nagyszabású filmek forgatásának helyszínéül választották városunk emblematikus történelmi pontjait. 

Nem ritkaság mindez. Visegrád több magyar és külföldi filmnek is biztosította már az autentikus környezetet, aki elég szemfüles, könnyedén kiszúrhatja egy-egy filmet nézve az ismerős várfalakat, tornyokat, kapukat. Nagyon büszkék vagyunk erre, s alig várjuk, hogy a most forgatott történelmi alkotás filmkockáin ismét visszaköszönhessen őseink megóvott, számunkra oly fontos hagyatéka.

Január tehát közel sem eseménytelen errefelé. Ha Te is erre jársz, sétálj le bátran akár csak a Salamon-torony felé, s persze tiszteletben tartva a lezárásokat, elkerítéseket, tekintsd meg Te is bátran ezt az izgalmas kis világot.