webkamera

360 VR

Gallery

Galéria

III. Októberi Sörfesztivál Visegrádon

Október 9-10-én a német hagyományoké, a legkiválóbb söröké és az önfeledtségé a főszerep Visegrádon. 

A Ritter Imre német nemzetiségi országgyűlési képviselő fővédnökségével október 9-10-én megrendezésre kerülő sörfeszitál igazi kuriózum lesz az őszi vidéki kisfesztiválok sorában, itt Visegrádon pedig szinte már hagyomány, hiszen az idei lesz sorrendben a harmadik.

A dunakanyari svábság sörkultúra iránti vonzódása évszázados hagyományokra tekint vissza, még annak ellenére is, hogy a terület mikroklímája sosem volt kifejezetten alkalmas a sör legfontosabb alapanyagai, így az árpa és komló igazán magas minőségű termesztésére. Egészen komoly kísérletekről tudunk ezen a téren a környékről, napjainkra azonban, hogy a prémium sörfőzés kultúrája hazánkba is zajos sikerekkel robbant be, immáron sem az alapanyagok, sem a technológia elérhetősége terén nincs akadálya annak, hogy igazi, saját söre legyen egy településnek. Így vált valóra egy régi álom 2020-ra. Ez pedig nem más, mint a Visegrádi Sör. Az idei III. Októberi Sörfesztivál egy kicsit ennek is ünnepe lesz, hiszen végre bemutatkoznak Abonyi Balázs hamisítatlan helyi sörei is, egész pontosan 4 féle izgalmas nedű. 

Az idei rendezvény bőséggel tartogat izgalmas programlehetőségeket (az alább látható programból bárki kedve szerint válogathat majd), a központi téma pedig természetesen a német hagyományőrzés és annak különféle határterületei köré szerveződik.
Mindenki ismeri, ha másképp nem is, hallomásból egészen biztosan a hagyományos müncheni Oktoberfestet, vagy más néven a Wiesn-t, melyet 1810 óta szerveznek meg évről évre, s mely „sörünnepre” a résztevő főzdék mindegyike elkészíti az év Wiesnbier-jét.
Az I. Lajos király (ekkor még herceg) és Terézia Sarolta házasságkötésének óriási ünnepe, melyre 1810. október 12-én került, 1813 óta minősül össznémet, minden évben megrendezendő emlékünnepnek, s a világ valamennyi Oktoberfestje, így a visegrádi is végeredményben innen eredeztethető.

A szervezők minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak a hatályos egészségvédelmi előírások és létszámkorlát betartása mellett.

Visegrád TE - Oktoberfest

Fotó forrása: faz.net