webkamera

360 VR

Gallery

Galéria

Kerítéstárlat Krúdy Gyuláról Visegrádon

Krúdy Gyuláról, a klasszikus modernség egyik legkülönlegesebb prózaírójáról láthatunk izgalmas kerítéstárlatot a Visegrádi Mátyás Király Művelődési Ház bejáratánál.

A Kelemen Gábor és Nyőgér Róbert által készített „utazó kiállítás” Krúdy nem mindennapi életének legfontosabb állomásait mutatja be, a nyírségi gyermekévektől egészen az író tragikus, 1933-ban bekövetkezett korai haláláig.

Az összesen tizennégy tabló nem titkolt célja, hogy olyan módon hozzák közel a kiállítás anyagának mondanivalóját a közönséghez, hogy az könnyedén befogadható izgalmas és átélhető legyen.
Ennek megfelelően jóval kevésbé az életmű egyes darabjainak, vagy Krúdy írásművészetének alapos elemzését célozták meg, sokkal inkább egyfajta izgalmas életút-történet ez a látványos, grafikai megoldásait tekintve is újszerű kerítéstárlat.

Egy kellemes belvárosi séta alkalmával bátran elveszhetünk az író regényes életútjának hol rögös kálváriáiban, hol fényes magasságaiban. Ha kedvünk tartja, akár éjjel, akár hajnalban is, hiszen a kerítéstárlat egészen tavaszig a nap 24 órájában szabadon meglátogatható.