webkamera

360 VR

Gallery

Galéria

„Újszülöttek erdeje”

35 focipályányi új erdőnk van!

Nem kevés, 25 hektár erdőterülettel gazdagodott az elmúlt években a Pilisi Parkerdő területe egy tavaly indult akcióterv keretein belül.
 

A Klíma- és Természetvédelmi Akcióterv 2020-ban került elfogadásra, ennek értelmében az elkövetkező 10 évben minden újszülött csecsemő után 10 facsemete kerül elültetésre az országban. Így ez nagyjából 150 hektár új erdőterületet jelent majd hazánknak, ez a szám pedig egyáltalán nem minősül csekélységnek. Ha a focipálya-példa mentén haladunk, akkor ez éves szinten 216 pályát jelent, amit már elképzelni is igen nehéz. Ez az „Újszülöttek erdeje”.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint az Agrárminisztérium kooperációjának célja, hogy a klímaegyezményben foglalt vállalásoknak minél hathatósabban meg tudjunk felelni, erre pedig 2020-ban 2 milliárd forintnál is többet sikerült elkülöníteni és célirányosan felhasználni.

Végezetül jöjjön még egy érdekes adat: 2018-ban 27 ezer kisbaba született Pest-megyében, a kapcsolódó csemeteültetés pedig nemrégiben ért véget olyan települések bevonásával, mint többek között Pomáz, Budajenő, vagy épp Visegrád.  Az eredmény: 26 hektárnyi gyönyörű új erdőterület.

Végre egy megoldás környezetünk megóvásáért, amiben bátran hihetünk mindannyian!   

 

Forrás: parkerdo.hu