webkamera

360 VR

Gallery

Galéria

Koronát fel és kalandra fel!

Interaktív zenés gyerekprogramok Visegrádon

Koronát fel és kalandra fel! – Interaktív zenés gyerekprogramok Visegrádon

Városunk igazi csodája hogy az időutazás nálunk a mindennapok része, s hogy ez a kaland bárki számára nyitott lehetőség. Ezt bizonyítja Pék-Dudás Zsuzsi világa, melybe a „Koronát fel és kalandra fel!” programon keresztül a legkisebbek is betekintést nyerhetnek.

 Koronát fel és kalandra fel!

Vajon hogyan élhetett egykoron az udvartartás? Mindennapjaik tényleg annyira másképpen festettek, mint manapság a mieink, vagy lehet, hogy mentalitásukban nem is álltak tőlünk annyira távol évszázadokkal korábban élt őseink? Kísérleti régészek és történettudományi szakemberek helyett ezúttal egy nem mindennapi pár kalauzol bennünket az 500 évvel ezelőtti Királyi Palotába. Hogy műsor ez, vagy maga a valóság? Ha Nektek nem is lesz könnyű válaszolni, a gyerekekre ezúttal is számíthattok!

Koronát fel és kalandra fel!

Mátyás király élete csupa legenda, titok és homály. Pék-Dudás Zsuzsi mindenkori követője, az időközben a király bolondjává avanzsált, hűséges Csanci izgalmas játékokkal, tánccal, zenével kelti életre a Királyi Palota magával ragadó miliőjében Mátyás király és Beatrix királyné életét. Természetesen a résztevő gyerekek is korhű öltözetben barangolhatják végig a palotát Zsuzsi és a bolond, Csanci verses-zenés történetein keresztül megismerve az egykor volt királyi tartózkodási hely zegzugait, folyosóit, és persze féltve őrzött titkait.

Helyszín: Magyar Nemzeti Múzeum Mátyás Király Múzeuma (2025 Visegrád, Fő utca 29.)

Részletek a programról a következő honlapon: www.pekdudaszsuzsi.hu

 

Koronát fel és kalandra fel!