webkamera

360 VR

Gallery

Galéria

Köszönjük Nektek,
hogy 2023-ban is velünk voltatok Visegrádon

Sok tekintetben kihívásokkal teli év áll mindannyiunk mögött, így aztán különösen nagy megtiszteltetés és öröm számunkra, hogy mégis oly sokan eljöttetek hozzánk Visegrádra, s hogy minket választottatok újra, meg újra, amikor ki akartatok kapcsolni egy kicsit.
Ez egy újabb megerősítés nekünk, mely mutatja, hogy a Dunakanyar százezrek számára jelenti a béke szigetét napjainkban is…

Visegrád szimbolikája, hagyatéka olyan felelősséggel járó feladatok sokaságát is jelenti egyben, melyek súlyát időnként természetszerűleg rendkívülinek érezhetik mindazok, akik Visegrádért, Visegrádon dolgoznak. Éppen emiatt is annyira felemelő érzés látni, hogy városunk hihetetlenül sok magyar lelkében él úgy, mint a miénkben – elég csak arra gondolni, hogy 2023-ban mekkora sikerrel zárult a Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok. Legnagyobb rendezvényünk több mint egy hagyományőrző fesztivál, több mint családi hétvége, és több mint egy lelkes közösség évi rendes találkozója. Ez a rendezvény köti össze Visegrád múltját és jelenét, aktívabban és hitelesebben, mint bármi más. Emlékezés, tiszteletadás, de büszkeség és egy mindenki számára nyitott világ kapuja is.

Ám egyetlen nagy rendezvény sikere még önmagában nem jelenthetné egy város turisztikájának eredményességét. Ehhez egész évben tudni kell fenntartani az érdeklődést, s ápolni a kapcsolatot a visszajárókkal, olyan programkínálatot biztosítani a Visegrádra látogatni vágyók számára, amiért valóban érdemes idejönni. Ebben a munkában oroszlánrészt vállalnak Visegrád szállásadói (úgy a hotelek, mint a legkisebb családi apartmanok), s mindazok, akik kreatív ötleteikkel, s vállalkozásaikkal e kínálatot oly egyedülállóvá teszik Dunakanyar-szerte.

Hálásak vagyunk azért is, hogy Nektek köszönhetően Visegrádon a nyári főszezonon kívül sem ér véget az idegenforgalom, s kíváncsiak vagytok településünkre tavasszal, ősszel, s télen is. Mi ezt azzal tudjuk meghálálni, hogy gazdag programkínálattal várunk benneteket az év egészében, s örömmel garantáljuk, hogy Visegrádra látogatni mindig élmény, feltöltődés, minden alkalommal jó döntés lesz.

Kívánunk boldog, békés karácsonyt és sikeres újévet! 2024-ben is vár Benneteket Visegrád, a régi ismerős.