webkamera

360 VR

Lovagi tornák,

ismét a Salamon-toronyban!

Lovagi tornák, ismét a Salamon-toronyban!

 

Tavasztól-őszig minden szerdán és szombaton, 12:00 órától a Salamon-toronyban tekintheti meg a nagyérdemű a Szent György Lovagrend hagyományőrző tagozatának izgalmas lovagi torna bemutatóit.

Visegrád TE - Lovagi tornák, ismét a Salamon-toronyban!

Egy visegrádi kiruccanás alkalmával, ha valamit, hát a Szent György Lovagrend katonai hagyományőrző tagozatának bemutatóját tényleg kár lenne kihagyni.  

A hamisítatlan középkori fegyverbemutatót, párviadalokat és csatajelenetet követően arra is lehetőség nyílik, hogy némi szakmai iránymutatással a vállalkozó szelleműek kipróbálhassák a középkor rettegett fegyvereit – kardok, szablyák, kelevézek, csatacsillagok, íjak – komoly felhozatal. Ha még mindig a bakancslistán szerepel kipipálatlanul egy kis középkori fegyverforgatás, hát íme a tökéletes alkalom!

 

Most, hogy elérkezett a jó idő, és végre lehámozhatjuk magunkról a téli bundagúnyákat, egészen az ősz végéig a Salamon-torony lesz a színhelye a múltidézésnek. 

Az előadásokat így már csak a helyszín hangulata miatt is látni kell, persze annak ténye is vonzó lehet, hogy a királyi párt minden alkalommal a közönség sorai közül választják ki. 

A műsort egyébként is színesíti a varázslatos középkori miliő, a sólyom semmivel össze nem téveszthető hangja, és persze a korhű zene, amelyek együttesen teszik felejthetetlenné a lovagi párviadalok hangulatát, s engednek betekintést a középkori Visegrád világába. 

 

A történelmi bemutatót kicsiknek és nagyoknak egyaránt ajánljuk, hiszen városunk európai hírű lovagrendje minden korosztálynak tud újat mutatni egyedülálló műsorával. 

 

Várunk Benneteket is nagy szeretettel hagyományőrző programjainkon itt Visegrádon!

 

Jegyet a Salamon-toronyban a lovagi torna bemutatók kezdete előtt, vagy a Visegrád INFO irodában lehet venni.