webkamera

360 VR

Gallery

Galéria

Palotajátékok - A Királyi Borudvar

a művészetek és a gasztronómia metszéspontja

Palotajátékok - A Királyi Borudvar a művészetek és a gasztronómia metszéspontja

Palotajátékok - A Királyi Borudvar

Aki járt már a Királyi Borudvarban a Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok alkalmával az elmúlt években bármikor is, pontosan tudja, hogy ez az a helyszín a fesztiválon, ahol szinte nincs olyan pillanat, amikor ne szólna a színpadról élőzene, s nincs olyan másodperc, amit üres pohárral a kézben kellene eltölteni. Ha egy valódi reneszánsz hedonista Visegrádra csöppenne a palotajátékok idején valamiféle időhurokba gabalyodás okán, minden bizonnyal itt kellene őt keresnünk a rendezvény mindhárom napján.

A Királyi Borudvar olyan, mint egy pohár finom Szent-György-hegyi. Tökéletes választás mindazon bölcsek számára, akik bár nem ítélik el az élet folyton formálódó és zsibongó oldalát, pontosan tudják és érzik a pillanatot, amikor le kell pihenni, ki kell tölteni egy pohárral az aranyló nedűből, a napfény felé kell tartani, és hagyni kell, hogy magával ragadja a befogadót valami felsőbbrendű, valami egészen éteri, valami semmiképpen sem hétköznapi. 

Palotajátékok - A Királyi Borudvar

Zene, művészet, nagyszerű fogások és minden, amit nemzetünk borászata jelent, határokon innen és túl. Ez a Királyi Borudvar.

Idén is olyan elsőrangú pincészetek borait kóstolhatja a lelkes vándor, mint a Dúzsi, vagy épp a Mokos, de itt lesz felvidékről a Parkan Grenum Terroir, ahogyan Erdélyből a Transylwine is.
Ez persze csak egy kis ízelítő a teljesség igénye nélkül. Érdemes élőben mustrálni, pohárral a kézben, zenével a lélekben, összhangban a helyszín minden mással összetéveszthetetlen hangulatával, a 35. Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok hétvégéjén (július 12-13-14.).

Palotajátékok - A Királyi Borudvar