webkamera

360 VR

Gallery

Galéria

Légy Te is részese Róma világának

Quadriburgium Játékok Visegrádon

Igazi hagyomány napjainkra, hogy Visegrádon minden szeptemberben teret kap egy napra az egykori Pannonia Provincia emlékezete is. Ismerd meg a Római Birodalom limes-menti mindennapjait a Királyi Palota tornapályáján!

Idén szeptember 17-én rendezi meg hagyományos összejövetelét, immáron 16- alkalommal a Soproni Sándor Egyesület, melynek lelkes tagjai felélesztik az egykor volt, hatalmas Róma alattvalóinak hétköznapjait, s rendhagyó módon mutatják be, milyen lehetett az élet majd’ 1000 évvel ezelőtt, amikor e tájon még légiók állomásoztak, s a birodalom hajói szállították a kultúrát és messzire vágyó kalandorait erre a már akkoriban is páratlan vidékre.

Az egyesület idén a római táncokra és a frigyre helyezi a hangsúlyt, s korhű öltözetekben, autentikus környezetben mutatják be az időszak táncait, zenéit, művészetét, s egy valódi római esküvőt!

Visegrádnál aligha lehetne tökéletesebb otthona a Quadriburgium Játékoknak, hiszen már 300 körül jelentős területnek számított a mai Dunakanyar, elég csak olyan emlékekre gondolnunk, mint a visegrádi lovardánál feltárt erőd, vagy épp a Sibrik-domb rejtekében magasodó római hagyaték.

A szarmaták, markomannok ellen védelmező limes bár főként katonai célokat szolgált, annak partmenti szakaszain virágzott a római kultúra, s számos magas rangú vezető választotta egész életére otthonául e vidéket, sőt! Maga Marcus Aurelius is szívesen időzött egykor birodalma ezen pontján.

Időpont: 2022. szeptember 17. 17:00.

Helyszín: Visegrád, Királyi Palota (lovagi torna pálya)

A belépés ingyenes.