webkamera

360 VR

Gallery

Galéria

RURITAGE Fotópályázat
Határidő: 2020. november 30.

Az itt lakók, s az évek óta Visegrádra szinte hazajáró Dunakanyar-szerelmesek egész biztosan tudják, hogy mitől olyan különleges ez a vidék. Most fotóiddal bizonyíthatod, hogy tudod a választ.

A fotópályázat fő célja, hogy a környékhez ezer szállal kötődő emberek szemén (és fényképezőgépeik lencséjén) keresztül is bemutatásra kerülhessen, hogy miben rejlik Visegrád és környékének varázsa. Mert bár mindannyian tudjuk, hogy egy hely, amely képes ilyen erővel magával ragadni, valódi varázsát szavakkal kimondani és más eszközökkel leképezni lehetetlen, a művészet erejével mégis lehetőségünk nyílik egy kicsivel közelebb kerülni a válaszhoz. 

A fotóművészet korunk egyik legnépszerűbb, a XXI. század emberéhez talán legközelebb álló művészeti ágazata, mely egyben rendkívül befogadó is. Igazán magas szinten űzni csak kevesek tudják, ám sokszor hihetetlen kincsek rejlenek amatőr fotósok fiókok mélyére rejtett memóriakártyáin is. Elsősorban őket szólítja meg a RURITAGE Fotópályázat.

A pályázat zsűrije a szóban forgó vidékek egyediségét, más vidékekkel össze nem téveszthető miliőjét szeretné megpillantani a legkiválóbb alkotásokon. Adhatja a témát Visegrád kulturális öröksége, a környezeti táj, és minden olyan jelenvaló, ami Visegrádot Visegráddá teszi immáron több mint 1000 éve.

Kik pályázhatnak?