webkamera

360 VR

Gallery

Galéria

TOP 12.

Visegrád legjobb programjai (4.rész)

A Visegrádi Pisztrángos Tavak az Apátkúti-völgyben olyan kis önálló világot jelentenek, ahová mindenkinek érdemes ellátogatni legalább egyszer, településünkön járva.

Nem kell, hogy vérbeli horgász légy, még kevésbé, hogy kiemelkedően ügyes legyél e sportban.
Ám ha szereted az erdő hangulatát, a finom füstölt pisztrángot, a nyugalmat, a városok zajának messzeségét, akkor imádni fogod mindazt, amit az Apátkúti-völgy jelent.

Az 1980-as években kialakításra került tavak igazi kuriózumnak számítottak e vidéken, ám a sajnálatos 1990-es esőzések olyan mértékben rongálták meg a területet, hogy a pisztrángtenyésztésnek sajnos vége szakadt. 2010-ben aztán Koncz Miklós (Koncz Antal, a tavak első üzemeltetőjének fia) és Szabó Gábor úgy döntöttek, hogy húsz év tetszhalál után felélesztik a tavakat, s 15.000 pisztráng betelepítése mellett döntöttek. Munkájuk, kitartásuk, s a hatalmas vendégérdeklődés eredményeképpen mára igazi tündérvilágot talál odafent a vándor, melyhez egy barátságos kis vendéglő is tartozik, a vízesés (és a füvészkert) szomszédságában található Ördögmalom Étterem.

A városunkba látogatók utóbbi évekre egyik nagy kedvencévé lett erdőrészlet egyben a Pilis kapuját is jelenti, ahonnan számos turista útvonalon indulhatunk túráinkra Visegrádról.