webkamera

360 VR

Gallery

Galéria

TOP12

Visegrád legjobb programjai (12. rész)
Lovagi Torna

Ha van olyan attrakció, amely elválaszthatatlanul összetartozik Visegráddal, akkor az nem lehet más, mint rövidfilm sorozatunk 12. darabja nyomán bemutatott lovagi torna programunk.

 

A Szent György Lovagrend katonai hagyományőrző tagozata több mint 35 éve tart középkori haditorna bemutatókat Visegrádon, s a mai napig a Salamon-torony ad otthont e különleges eseményeknek, melyek az elmúlt három és fél évtizedben több millió magyar és külföldi érdeklődő számára engedtek betekintést a középkor világába.

A bemutató során a közönség megismerkedhet a XIV. század fegyvereivel, gyalogos harcmodorával, így párviadalokon, íjász- és hajítófegyver bemutatón, valamint egy csatajeleneten keresztül válik testközelivé mindaz, ami az 1300-as évek világát jellemezhette I. Károly királyunk uralkodása idején, aki egyébként alapítója volt a ma is létező és más területeken is rendkívül aktív Szent György Lovagrendnek.

A bemutatónak tehát a tavasztól őszig a Salamon-torony szolgál otthonául, aztán a hideg évszakokra a lovagok leköltöznek a Palotaház lovagi torna termébe, ám a zárt bemutatótér sem akadályozza meg őket abban, hogy korai puskák durranásaival és nem kevés humorral tarkított műsoruk segítségével közelebb hozzák a ma emberéhez a hatszáz évvel ezelőtti Magyarországot.

2024. 06. 29.