webkamera

360 VR

Gallery

Galéria

TOP12 - Visegrád legjobb programjai (7. rész)

Visegrád Gokart és Kalandpark

2012-ben nyílt meg Visegrád azóta országos hírűvé lett gokart pályája, mely idővel egy ötletes kalandparkkal is bővült. A hazai gokart-szerelmeseknek nem kell bemutatni, ez a tábor azonban évről évre bővül, hiszen aki egyszer beleszagol a pálya levegőjébe, s gokartba ül, sokszor egy életre elkötelezettje lesz ennek a remek sportnak.

Mert sportról van szó. Ízig vérig. Nem igaz a gyakran ismételgetett tévhit, miszerint az autó, a gokart igazából megy magától, ha nyomjuk a gázt, nekünk valójában csak kormányozni kell. Persze, így is lehet, de így nem sok értelme van a játéknak. Ha versenybe szállsz az idővel, s versenytársaiddal, néhány kör után rádöbbensz, hogy az izomláz bizony garantált…

Mindettől függetlenül egészen kis srácok számára is adott a lehetőség, hiszen vannak gyerekgokartok is, jóval alacsonyabbra szabályozott teljesítménnyel, tehát abszolút biztonságos formában, de akkor is: gokart a javából. Ráadásul kétszemélyes változatban is találunk a pályán járgányokat, így aztán a szülő is nyugodtan ott ülhet a lóerőkkel ismerkedő kisember mellett.

A pálya baráti társaságok, céges csapatok számára is nyitva áll, hiszen komplett pályabérlésre is lehetőség van, melynek során 6-12 db gokart vehető igénybe egy óra hosszára. 

Ha érdekel ez a különleges világ, mely még a Forma-1-es pilóták számára is az első lépés szokott lenni, látogass el mihamarabb a Visegrád Gokart és Kalandparkba és éld át a sebesség mámorát!