webkamera

360 VR

Gallery

Galéria

TOP12 - Visegrád legjobb programjai (8. rész)

Hajókirándulás a Dunakanyarban

A Visegrád körjárat, a Mahart PassNave utóbbi években indított egyik legnépszerűbb járata, melynek története a Dunakanyar körjárat életre hívásával indult útjára. De miért is ennyire keresett ez a hajóút az érdeklődő közönség körében?

 

A válasz alapvetően két ponton ragadható meg nagyon egyszerűen: a hazai Dunaágak legszebb pontjait fedezhetjük fel a körjárat segítségével, ugyanakkor kedvünk szerint leszállhatunk, majd elég valamelyik következő járattal tovább mennünk, mindezt egyetlen jegy birtokában. Ez a Dunakanyar körjárat. E lehetőségen belül nyílik választási lehetőségünk négy variációra: a váci, az esztergomi, a szentendrei, valamint a visegrádi körjáratra.

 

A Visegrádi körjárat útvonala már olvasva is ezer képet lapoz fantáziánkba: Visegrád-Nagymaros-Zebegény-Dömös-Nagymaros-Visegrád. Napijegyet váltva egész nap kedvünkre barangolhatunk e legendás településeken és környékükön. Persze egy nap kevés ahhoz, hogy mind a négy települést felfedezzük, kiválaszthatjuk azonban aznapi befutónkat, ahol a legtöbb időt töltjük majd el, s érdemes észben tarani, hogy szezonban semmi akadálya egy újabb és újabb körútnak, hogy mindenre jusson idő és figyelem. Hiszen ezek a kisvárosok, falvak aprócska méreteik ellenére kultúránk meghatározó pillanatinak és szereplőinek adtak otthont az elmúlt hosszú évszázadokban.

Szőnyi István, Áprily Lajos, Kittenberger Kálmán világa ez, melyet IV. Béla, I. Károly király és Hunyadi Mátyás hagyott örökül utódainak. Nekünk pedig feladatunk, hogy méltó módon őrizzük, s életben tartsuk emléküket az újra és újra nyomdokainkba lépő utókornak.