webkamera

360 VR

Gallery

Galéria

TOP12 - Visegrád legjobb programjai (9. rész)

Hop on hop off buszjáratok

2021 áprilisában indult el az első városnéző buszkörjárat Visegrádon, mely az indulás pillanatában máris igazi közönségsiker lett.

Európa számos városában elérhetőek a hasonló szellemiségben átgondolt városnéző buszjáratok, azonban a hop on hop off igazi műfajteremtő ezen a vonalon. Itt tulajdonképpen arról van szó, hogy egész nap buszjáratok köröznek az adott város legfontosabb pontjait érintve, megadott leszállópontoknál letéve és felvéve utasaikat, így aztán nekünk egyetlen dolgunk van turistaként: teljesen önfeledtségben jól érezni magunkat a meglátogatott településen, s akkor állni tovább egy-egy új turisztikai tekintetben izgalmas pontra, amikor csak kedvünk tartja. Ehhez pedig nem kell állandóan új jegyet váltani, vagy összetett útvonalterveket szövögetni. A hop on hop off segítségével tehát minden adott a helyszínek közötti átkeléshez.

A City Sightseeing jellegzetes piros emeletes buszaival 2021-ig elsősorban Budapesten találkozhattunk idehaza, azonban ekkor a vállalkozás több magyar, turisztikai tekintetben kiemelt fontosságú városban is megjelent helyi járataival, ekkor indult a visegrádi is. 

Szezonban 30 percenként jön egy járat, mely a Mahart hajóállomásától indul (a Renaissance Étteremmel szemközt), s olyan pontokat érint többek között, mint a Mogyoróhegy, a Salamon-torony, az Apátkúti-völgy, vagy épp a Fellegvár, összesen 11 megállóval.

Ha a hop on hop off buszjáratokra váltasz napijegyet, anélkül ismerheted meg Visegrádon, hogy autóba kellene ülnöd, vagy épp a pontok közötti, sok esetben nem kis távokat kellene legyalogolnod (mely utóbbi egy Salamon-torony-Királyi Palota esetében még kiváló kis séta, ám egy Fellegvár-Apátkúti-völgy viszonylatában már nem éppen kis távolság.) Ugyanakkor utazásközben is gyönyörű helyeket, varázslatos városrészeket ismerhetsz meg.