webkamera

360 VR

Gallery

Galéria

Trianon emlékmű avatás Visegrádon

Trianon századik évfordulójára készülve, a Szent György Lovagrend ez év tavaszán felajánlást kapott a németországi Münchenből. Franz Huber úr, a Szent György Lovagrend müncheni priorátusának tagja egy harangot adományozott Visegrádnak. A COVID-19 járvány miatt úgy tűnt, hogy idén már nem tudjuk megvalósítani az emlékmű elkészítését, hiszen a kerek évforduló idején még nagyon komoly korlátozások voltak életben. 

Aztán felgyorsultak az események és az önkormányzattal az augusztus 20-ai avatási időpontban állapodtunk meg. Hatalmas versenyfutás kezdődött, hiszen a harangot augusztus 2-án hoztuk el polgármester úrral Münchenből. Az a tény, hogy Visegrád egy újabb köztéri emlékművel gazdagodott, nagyon sok ember kiváló munkájának köszönhető. Közülük mindenképpen kiemelendő Baracsi Erzsébet tervezői munkája és Zeller Tibor felajánlása, aki a harangláb építését önzetlenül elvállalta. Külön köszönet Mikesy Tamásnak az ünnepség lebonyolításáért. 

 Visegrád TE - Trianon emlékmű

Az augusztus 20-ai avatáson részt vett és beszédet mondott Szabó István a Pest Megyei Közgyűlés elnöke, Eőry Dénes polgármester, valamint a Szent György Lovagrend müncheni priorátusának tagjai, a Lovagrend magisztrátusa, és sok visegrádi polgár.

Ha egy kicsit megkésve is, de mindenképpen méltó emléket állítottunk Trianon századik évfordulóján.

 

Cseke László

Szent György Lovagrend