webkamera

360 VR

Gallery

Galéria

V4 Pavilont kapott Visegrád

Egy modern, interaktív pavilon épült Visegrádon, melynek célja, hogy immáron a V4-ekről is minél részletesebben tájékozódhassanak a városunkba látogató érdeklődők.

A Visegrádot felkereső külföldi látogatók közül igen jelentős számban érkeznek V4 tagországokból, tulajdonképpen egész évben, tehát a nyári főszezonon kívül is. Fontos számukra Visegrád, mint emblematikus helyszín, sokan tudják azt is, hogy a Visegrádi Négyek együttműködésének alapjait 
I. Károly magyar király fektette le a középkorban. Gyakran merülnek fel azonban összetettebb kérdések is, a részletek felől pedig mi más is biztosíthatna kimerítőbb tájékoztatást, mint egy bármikor meglátogatható, dedikált helyszín, melynek fő célja, hogy a V4-ek kapcsán minden olyan információval szolgálni tudjon, mely e szerződés igazi lényegének megértéséhez visz közelebb bennünket.

A V4 pavilon ünnepélyes átadásán részt vett többek között Pavol Hamžík Szlovákia budapesti nagykövete; Katarzyna Ratajczak-Sowa, a Lengyel Köztársaság Budapesti Nagykövetségének I. titkára; illetve Tibor Bial, a Cseh Köztársaság nagykövete is, ahogyan Varju Krisztina, miniszteri biztos, illetve Eőry Dénes Visegrád Város polgármestere is. Így az ünnepélyes ceremónián a Visegrádi Négyek valamennyi tagországa, s Visegrád városa is képviseltette magát. A küldöttek a pavilon közelében felavattak egy zászlósort is, mely Magyarország, Szlovákia, Csehország és Lengyelország zászlajának lesz állandó otthona innentől kezdve. 

A cseh illetőségű Moram cég által tervezett pavilon alapvető információs funkciója mellett elektromos kerékpárok töltését is biztosítani tudja, energiaforrása pedig napenergián alapul.
A kapcsolódó költségeket a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztosította.


Címkék
dunakanyar v4 pavilon visegrád visegrádi négyek interaktív pavilon visegrádi látnivalók