webkamera

360 VR

Gallery

Galéria

„Vásárnap” Visegrádon

A termelői piacok a reneszánszukat élik… mindez pedig új értelmet nyer Visegrádon.
 

Gondoljunk csak bele, honnan ered a vasárnap szavunk: a régi időkben a vasárnapok szolgáltak arra, hogy a heti liturgiákra, a vasárnapi misékre összegyűljenek az emberek, és bár az istentisztelet ideje táján adni-venni tilos volt, a távolabb lecövekelt kereskedők így is többnyire egy helyen jelentek meg (egy idő után a kifejezetten számukra kialakított vásártéren)... Éppen ezért idővel amolyan kirakodóvásár, bazár lett az általánosan megszokott ezeken a napokon, amelynek szellemisége a mai napig él.

A visegrádi kereskedők és termelők továbbra is ezen a kitüntetett hétvégi napon árusítják szezonális portékáikat, hiszen a vásárnak a Dunakanyarban is nagy hagyománya van. Mindazoknak jó szívvel ajánljuk a visegrádi termelői piacot, akik szeretik a kézműves textíliákat, használati tárgyakat, és persze sajtokat, húsféléket, gyönyörű friss, környékbeli zöldségeket. Van itt ízletes, csípős kolbász, valamint levendulás és más egyedi aromájú kézműves méz is, de ha éppen bőséges reggeli után érkezünk, valószínűleg akkor sem lesz erőnk üres kézzel áthaladni a vásáron, hiszen gyönyörű, saját készítésű kelmékből és kerámiákból is könnyedén lehet vásárfia. 

Az élmény és a minőség mellett fontos szempont lehet az is, hogy vásárlásunkkal olyan szakembereket, kézműveseket támogathatunk, akik szívüket-lelküket adják a termékeikhez.
 

Vasárnap reggeltől kora délutánig a visegrádi Rendezvénytéren gyűlnek össze a helyi őstermelők, és megannyi finomságot, különlegességet kínálnak a lelkes érdeklődőknek, legyen szó helyi lakosokról, vagy épp nálunk időző utazókról.