webkamera

360 VR

Gallery

Galéria

A visegrádi Mátyás Király
Történelmi Játszópark

Nem csak egy színes játszótér. Nem csupán egy történelmi bevezető kicsiknek. Sokkal több annál…

Nem könnyű dolog a legkisebbek számára olyan világot létrehozni, amelyben a saját életkoruknak megfelelően sikerül megeleveníteni a történelmet, sikerül vonzóvá, izgalmassá tenni egy-egy témakört, miközben úgy vagyunk hatékonyak mindebben, hogy a játék élményében is újat, izgalmasat, páratlant tudunk nyújtani, a múzeumpedagógiában rejlő edukációs lehetőségeket pedig tökéletesen kiaknázzuk. A Mátyás Király Történelmi Játszópark megálmodóinak mindez egyszerre sikerült, ráadásul mesterfokon.

A közel 2000 négyzetméteres parkhoz egy 200 négyzetméteres, Lukács Zsófia által tervezett faépület is tartozik, ahol különféle kézműves foglalkozások, interaktív gyerekprogramok is rendszeresen elérhetőek, a hely megteremtői valóban mindenre gondoltak. 
A játszópark már önmagában hatalmas élmény a gyerekeknek, mert a kizárólag természetes anyagokból készült játékok mind-mind történetet mesélnek el, mind-mind részei egy nagyobb egésznek: a koncepció azonban nem zárja be a kicsik fantáziáját egy előre legyártott, esetleg erőltetett sémába. Tökéletes arányok, remekül végiggondolt játékelemek, hangok, színek, sőt, még illatok is szerepet kapnak a koncepcióban.

Kő Boldizsár grafikus és Czér Péter építész közös műve egyedülálló a maga nemében, s maradandó élmény mindazoknak az apróságoknak, akik évente több mint fél százezren látogatnak szüleikkel Visegrádra.

A Múzeummal szemközti területen található játszópark (melynek területén szakértők szerint a középkorban lovagi torna pálya lehetett) hétfőnként zárva, azonban keddtől vasárnapig 10:00-18:00 óra között nagy szeretettel várja az érdeklődő családokat!