webkamera

360 VR

Gallery

Galéria

Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok

Három hét múlva ismét eljön az a hétvége, amit évről évre tűkön ülve vár mindenki, akit megérintett már életében akár csak egyetlen pillanatra is úgy istenigazából a középkori hagyományőrzés világa…

Idén is komoly felhozatallal, különleges műsorszámokkal, fenséges borudvarral, koncertekkel, előadásokkal, egy monumentális vásárral és a három király fergeteges három lovagi tornájával várja a nagyérdeműt a Palotajátékok, mely a maga nemében igazi kuriózum egész Európában, híre pedig évről évre egyre nagyobb.

2022-re elkészült a lelátók teljes fedettségét biztosító tetőszerkezet, így az idei rendezvénysorozaton már minden néző a hűsből élvezheti a lengyel, a cseh és a magyar király tornáját, legyen akármilyen erejű is a napsütés. 
Szükség is lesz a koncentrált figyelemre, hiszen olasz zászlóforgatók, magyar dobosok, számtalan könnyű- és nehéz páncélos lovag, lovasok, íjászok, solymászok és megannyi fellépő változatos műsorát nézheti végig, aki jegyet vált a tornák valamelyikére, vagy még inkább: a három nap során megtekinti mindhárom bemutatót. Ebben a miliőben eggyé válni a hangulattal pedig nagyon könnyű, így az ember néhány óra itt eltöltött idő után nem meglepő, ha úgy dönt, hogy bizony holnap és holnapután is visszatér még… 
Este pedig indulnak a koncertek a Királyi Borudvarban hazai és nemzetközi zenei produkciók, világzenei koncertek egészen hajnalig tartó sorozatával.

Az 1335-ik évi királytalálkozó számára emléket állító Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok az I. Károly királyunk által szervezett találkozó 650. évfordulóján 1985-ben debütált. Az azóta eltelt 37 esztendőben csupán egyetlen alkalommal, a 2020-ban tomboló járvány idején maradt el, ám 2021-ben hatalmas energiákat felszabadítva robbant be újra a hazai fesztiválok világába, hatalmas nézősereget megmozgatva, ismét óriási létszámú vendéget csábítva Visegrádra.

A rendezvény területe napi belépőjeggyel látogatható. A napi belépőjegy megvásárlásával az alábbi programokon vehet részt:

A királyi palota kiállításainak megtekintése, kosztümös tárlatvezetések, királyi konyha működés közben, középkori katonai tábor, középkori fegyver- és orvostörténeti bemutatók, történelmi hagyományőrző kézműves vásár, koncertek, középkori gyermekjátszóház a Parkszínpad mellett. A Salamon-torony kiállításainak megtekintése, kosztümös tárlatvezetések, koncertek, táncbemutatók, fegyverbemutatók, lovagi ötpróba. A Királyi Borudvar különleges bor– és ételkínálattal várja Önöket, valamint színvonalas színpadi műsorokkal. Lakomázzon a királyokkal és fényes kíséretükkel délben. Pénteken és szombaton az esti fáklyás lovagi torna után régizene koncertek és táncház éjjel 2 óráig új helyszínen, a Palotaházban, a központi nagyparkolónál! A Parkszínpadon a rendezvény mindhárom napján koncertekkel és bábszínház előadásokkal várjuk Önöket.

A napi belépőjegy 14 év alatt ingyenes, 14 év felett 1.500 Ft.

A visegrádi állandó lakosok a 3 napra szóló ingyenes napijegyet (karszalagot) a fő utca és a nagy parkoló sarkán lévő információs pavilonnál vehetik át a rendezvény ideje alatt. A 14 év alatti visegrádi gyerekeknek a kiválasztott lovagi torna megtekintése ingyenes, a felnőtt kísérő a jegypénztáraknál veheti meg a belépőjegyet.

Belépőjegy árak a lovagi tornákra:

Kázmér lengyel király tornája

  • fedett lelátó felnőtt: 3.000 Ft; gyermek (6-14 év): 1.000 Ft

I. Károly magyar király tornája

  • fedett lelátó felnőtt: 4.000 Ft; gyermek (6-14 év): 1.000 Ft

János cseh király tornája

  • felnőtt: 3.000 Ft; gyermek (6-14 év): 1.000 Ft

Ez egy esti lovagi torna, mely a pénteki és szombati napokon tekinthető meg 21 órától.

 

A rendezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják!

Várunk mindenkit sok szeretettel!