webkamera

360 VR

Gallery

Galéria

A vívás művészete:

új versenyágak az idei Palotajátékok két fontos helyszínén is

A vívás művészete: új versenyágak az idei Palotajátékok két fontos helyszínén is 

2019-ben a vívás és a középkori „udvari harcművészet” terén is jelentős megújulásnak lehetünk szemtanúi a Palotajátékok két fontos helyszínén is. Menjünk egy kicsit közelebb a bajvívó csapatokhoz, - nézzük, mivel kecsegtetnek idén a kardforgatás mesterei!

palotajatekok-visegradon-visitvisegrad.jpg

A Salamon-torony küzdőtere, illetve a Királyi Palotához tartozó Palotakert szolgál helyszínéül annak az összesen ötféle ággal reprezentált, egymástól jól elkülönülő vívástechnikákat felvonultató versenynek, mely a 35. Nemzetközi Palotajátékok egyik legizgalmasabb programjának ígérkezik.

A résztvevő versenyzők a buhurt vívás szabályainak megfelelően (a vívás ezen ágazatában nincs koreográfia, illetve a küzdelem kimenetele ott és akkor dől el: az győz, aki leviszi ellenfelét a földre) csoportosan, vagy párosan küzdenek meg. Ennek a versenyszámnak ad otthont a Salamon-torony.

A Palotakertben további négy versenyág küzdelmeit követhetjük nyomon (hosszúkardvívás, szabjavívás, féderes párviadalok, illetve koreografált összecsapások), mindemellett pedig első ízben kerül megrendezésre az a nagyszabású lándzsahajító verseny, melyre már e pillanatokban is igen komoly érdeklődés mutatkozik a leendő résztvevők, jelentkezők berkein belül.  

Palotajátékok Visegrádon - Visegrád és Környéke Turisztikai Egyesület

Aki szereti az improvizatív, látványos küzdelmeket és szeretne kedvenc lovagjának, bajvívójának szurkolni, kövesse velünk a hétvége mérkőzéseit és ismerje meg közelebbről a középkori kardforgatást a gyakorlatban!

A Palotajátékok kapcsolódó programjainak részleteiről ide kattintva tájékozódhatsz:

 

PROGRAMOK