webkamera

360 VR

Gallery

Galéria

Zenés nyári esték a Dunakanyarban

Zenés nyári esték a Dunakanyarban

 

Ahogyan szép lassan beindul a nyár, egyre gazdagodik a visegrádi programrepertoár, méghozzá nem is akármilyen műsorokkal. Nézzük, milyen művészeti események között válogathat a nagyérdemű!

Egy pohár isteni finom magyar bor mellett lehet csak igazán kiélvezni a nyári estéket, amikor körülöttünk minden fény- és színárban úszik, a levegő pedig megtelik ízekkel és illatokkal. Visegrádon ezt az élményt első osztályú zenei és művészeti műsorok megtekintésével gazdagíthatja, aki szeretné: lehetőség nyílik rá, hogy minden korosztály jól érezze magát a lehető legszélesebb zenei és művészeti palettának köszönhetően. Színes, gazdag eseménynaptárunk a felnőttek mellett természetesen a gyerekek számára is tartogat olyan programokat, amelyek felejthetetlenné teszik a várva várt nyári szünet visegrádi állomásait.

Visegrádi nyár 2019

Visegrád idén is bővelkedik művészeti programokban

Esténként a nyári Visegrádon a művészeté a főszerep, úgy a szabad ég alatt, akárcsak a város büszkeségeinek falain belül. A Királyi Palota és környezete szolgál helyszínül számos koncertnek, a Múzeumok Éjszakája programsorozatnak, valamint az idén 35. alkalommal megrendezésre kerülő Visegrádi Nemzetközi Palotajátékoknak is. E méltán híres rendezvény július közepén hódítja meg a várost, és kicsiknek, nagyoknak egyaránt páratlan hétvégi kikapcsolódási lehetőséget kínál művészeti előadásokkal egybekötött történelmi bemutatóival. (Ha a Palotajátékok meghozza a kedvet a történelem réges-régi kalandjainak felfedezéséhez, akkor nem szabad megfeledkezni a nyárutón megrendezésre kerülő családias Quadriburgiumi Játékokról sem, mely az ókori Róma világát mutatja be a nagyérdeműnek.

A Dunától egy karnyújtásnyira elhelyezkedő Rendezvénytéren (főként hétvégi estéken) népzene, világzene, rock muzsika, valamint jazz kerül terítékre. Zene a szabad ég alatt, mely bármilyen alkalomra kiváló alaphangulatot ad, legyen az egy randevú, egy kellemes baráti összejövetel vagy családi program. A Rendezvénytéren persze rengeteg más egyéb mellett lehetőség lesz például néptáncbemutatót vagy musicalt is megtekinteni a nyár folyamán, mígnem eljön az augusztus, amikor majd érdemes lesz beizzítani a fényképezőgépeket is a dunakanyarbeli tűzijátékhoz… A programok sora azonban még ekkor sem ér véget!

Visegrádi nyár 2019

Visegrád Téged is vár egész nyáron a Dunakanyar leggazdagabb művészeti programsorozatával!