webkamera

360 VR

Gallery

Galéria

A Dunakanyar kiemelt turisztikai fejlesztési térség fejlesztése és pozicionálása

Projektazonosító: VEKOP-1.3.2-17-2019-00002
Projekt címe: A Dunakanyar kiemelt turisztikai fejlesztési térség fejlesztése és pozicionálása
Konzorciumvezető: Magyar Turisztikai Ügynökség
Konzorciumi tagok: Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány, Visit Hungary Nemzeti Turisztikai Szervezet Nonprofit Zrt., Dunakanyar Ipoly Börzsöny Területfejlesztési Nonprofit Kft., Szentendre és Térsége TDM Nonprofit Kft., Visegrád és Környéke Turisztikai és Marketing Egyesület
Támogatási összeg: 159 921 016 Ft
Támogatás mértéke: 100%
Projekt tervezett befejezésének dátuma: 2022.03.31.

Projekt tartalma: 

A Dunakanyar kiemelt turisztikai fejlesztési térség által lehatárolt terület két tervezési-statisztikai régió (Közép-Magyarország és Közép-Dunántúl) településeit is magában foglalja. A desztináció települései területfejlesztési szempontból ugyan külön kezelendők, azonban a térségi identitás és a turisztikai szakmai indokok a Dunakanyar egy egységként történő kezelését támasztják alá.

A stratégiai célok elérése érdekében a releváns turisztikai termékekre vonatkozó mélységi, a térség fejlesztési irányait meghatározó elemzéseken, a meglévő vonzerőkre alapozott egyedi, meghatározott célcsoportokra fókuszáló térségi program- és csomagajánlatok előkészítésén túl a Dunakanyar kiemelt turisztikai fejlesztési térség márkázását elősegítendő, a termékfejlesztés részeként több fejlesztési elemzés és műszaki felmérés készül. A desztinációs márka kialakításának egyik legfontosabb alappillérét jelentik a helyi egyedi, unikális termékek és szolgáltatások, amelyek növelik a térség vonzerejét és a desztináció iránti keresletet.

A projekt előrehaladása:

A projektben vállalt menedzsment feladatok megvalósítását a konzorciumvezető saját teljesítés keretében végzi, megfelelő végzettséggel és szakmai tapasztalattal rendelkező szakmai megvalósítók foglalkoztatásával. A projekt előrehaladtával valamennyi vállalt stratégiai és termékfejlesztési tevékenység megvalósult. Elindult továbbá a desztináció saját, célzott kutatáson alapuló márkastratégiájának és egységes arculatának tervezése, amelyre széleskörű marketing és kommunikációs tevékenység épül. 2021 őszétől kerülnek megrendezésre a minőségi szolgáltatásfejlesztés, és a versenyképesség javítását célzó különböző témakörben tervezett rendezvények, workshopok.