webkamera

Visegrádi Nemzetközi

Palotajátékok

Feledkezz bele a Palotajátékok lenyűgöző forgatagába és légy Te is a történelem része!

A Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok hazánk legrangosabb, és méreteit tekintve is legnagyobb középkori fesztiválja, mely minden év júliusának második hétvégéjén kerül megrendezésre.

1000-nél is többen érkeznek Olaszországból, Lengyelországból, Szlovéniából, Németországból, Csehországból, Szerbiából és persze hazánkból is a kosztümös lovagok, zenészek, mutatványosok, táncosok, íjászok – a korszak reprezentánsai, hogy három napon át a középkor bűvöletében fogadják az idelátogató nagyérdeműt.

Közép-Európa egyik vezető történelmi rendezvénysorozata a miénk. 

A Palotajátékok abszolút közönségkedvencei a nehézpáncélos katonák mellett a gyönyörű lovasok, akiknek csoportjai hűen mutatják be látványos csatajeleneteken keresztül a lovasíjászattól egészen a kopjatörésig a lovas harcmodor legkülönfélébb változatait.

A lovagi tornák során egyedülálló dobritmusok monumentális zenei kíséretében ismerkedhetsz meg a korszak gyalogos bajvívóival, a solymászat mibenlétével, a középkort idéző táncokkal, s ha megszomjaztál a júliusi melegben, tárt kapukkal vár a Királyi Borudvar az ország legismertebb szőlővidékeinek különleges boraival, és persze a középkori hangulatból kihagyhatatlan lakomákkal!

A Parkszínpadon és a Borudvar zenei színpadán napközben gyerekműsorokat és matinézenei produkciókat tekinthet meg a közönség, az esti fáklyás felvonulásokat követően aztán kezdetét veszi a „középkori rock and roll” olyan legendássá lett fellépőkkel, mint a Hollóének Hungarica Régizene Együttes, vagy épp a csehországi Řemdih. Mulass együtt Te is a kosztümösökkel, ismerd meg őket még közelebbről! 

A fesztivál teljes ideje alatt barangolhatsz a monumentális, közel 1 km hosszan a Fő utcán húzódó vásársor pavilonjai között, ahol különleges ételeket, italokat kóstolhatsz, vásári komédiások műsorán mulathatsz és persze beszerezheted a hétvége vásárfiát is! (Gondolj valamire. Bármi is legyen az, 90%, hogy megtalálod a vásárban.)

Felejtsd el három napra a jelent és ismerd meg egy életre a múltat!

Bővebb információ