webkamera

Szívvel – lélekkel – dudával!

Szívvel – lélekkel – dudával!

Históriánk

1998-ban, 13 évesen lettem a duda szerelmese, amikor a Titanic című film zenéje kapcsán megismerkedtem az ír dudával. Hosszas keresgélés után 2002-ben vettem meg első magyar kecskedudámat. A duda sok örömet, sőt boldog családot is adott nekem, hiszen egy koncert kapcsán Visegrádon ismertem meg a páromat Dudás Csanádot. 2018 márciusában életet adtam első gyermekünknek: Dudás Szantánának. Életünk és hivatásunk lett a dudajáték és szórakoztatás, illetve magával ragadott a középkor, a reneszánsz művészet, néphagyományok és a népmesék világa. Mára nagy repertoárral rendelkező műsorpalettát tudunk felmutatni. Célunk, hogy műsoraink maradandó élményt nyújtsanak mindenki számára.

Koronát fel és kalandra fel!

Varázslatos, mesés Palotalátogatás leendő királylányoknak, királyfiknak Pék-Dudás Zsuzsival és a király udvari bolondjával Csancival. Minden gyermek álmodozik arról, hogy egy királyi palotába belépve  részese legyen a csodának. Kis látogatóink királylány és lovagi öltözetbe bújva fedezhetik fel a Palota zegzugait, fényes termeit, a király udvari bolondja: Csanci és dudása: Zsuzsi segítségével. Minden egyes enteriőrben újabb és újabb játékot játszva, táncolva, mondókázva tanulnak egykor élt nagy királyunkról, Mátyásról, és az ő nevéhez fűződő legendás meséiről. A Palota megelevenedik, feltárja minden kincsét, hogy kis látogatói egy életre szóló élménnyel térjenek haza, telve: „Szívvel, lélekkel, dudával."

Családi program: Gyerekeknek, családoknak

 

A palota belépőjegyét a palotában, (Mátyás király Múzeum) a programra a jegyet Zsuzsiéknál a helyszínen lehet megváltani: gyermek 1.000 Ft, felnőtt 1.200 Ft értékben. 

A programon, 2019.01.01-től minden hétvégén, szombaton és vasárnap is részt lehet venni. A műsor 11:00-kor kezdődik. Kivéve: június 1., július 13., 14., 27. és 28., szeptember 7. és 8.

Szívvel – lélekkel – dudával!

Titkok, korok, szerelmek

Zenés, tréfás Palotalátogatás Pék-Dudás Zsuzsival és a király udvari bolondjával: Csancival 

Rendhagyó, Mátyás korát és szellemét megidéző  történelmi séta a Palotában, ahol a gazdagon berendezett enteriőrök között történelmi személyekkel találkozhatunk. Mit ettek-ittak? Hogy szerettek? Hol aludtak? És még számtalan kérdésre kapunk választ, miközben humorral, és dudazenével, énekkel, korabeli szerelmes versekkel fűszerezett szerelmi történetet bontakozik ki előttünk Pék-Dudás Zsuzsi és Dudás Csanád  tolmácsolásában: „Szívvel, lélekkel, dudával!"

    

Felnőtt program (de gyermekkel is látogatható), baráti társaságoknak, szerelmes pároknak, családoknak ajánljuk. 

A palota belépőjegyét a palotában, (Mátyás király Múzeum) a programra a jegyet Zsuzsiéknál a helyszínen lehet megváltani: gyermek 1.000 Ft, felnőtt 1.200 Ft értékben. 

A programon, 2019.01.01-től minden hétvégén, szombaton és vasárnap is részt lehet venni. A műsor 14:00-kor kezdődik. Kivéve: június 1., július 13., 14., 27. és 28., szeptember 7. és 8.

Szívvel – lélekkel – dudával!