webkamera

360 VR

Gallery

Galéria

Már Mátyás király is Visegrádot választotta...

Visegrád

...amit mi a Dunakanyar szívében, 500 év elteltével is tökéletesen értünk.
Nekünk persze otthonunk ez a vidék, így nehéz is elfogulatlanul beszélnünk róla, nem is igazán megy. Mégis: aki Magyarországon szereti a hegyeket, az erdőt, a folyópartok közvetlen közelségét, ám nem szívesen autózik fél napon át, annak Visegrád valószínűleg gyermekkora óta fogalom.
Nem csoda, hogy Mátyás királynak is épp Visegrád tetszett meg, s itt rendezte be nyári rezidenciáját, nem titkolva azon szándékát sem, hogy amennyire csak lehet, kárpótolja a környezet különlegességével ifjú feleségét, aki házasságuk révén kénytelen volt elhagyni a reneszánsz Itáliát.

És bár Visegrád állandó lakossága alig haladja meg az 1800 főt, évente mégis közel 1 millióan látogatnak el városunkba, ami azt jelenti, hogy éves bontásban megsokszorozódik a lélekszám!

Szeretnénk minél többet megmutatni ebből a csodából, amihez persze lelkesedésre, kreativitásra és összefogásra van szükség. Visegrád valószínűleg hazánk egyik legerősebb városa, ha lelkesedésről, kreativitásról és összefogásról van szó (elég, ha az 55 fő/km2 relatív népsűrűség ismeretében gondolunk szálláshelyeink hihetetlenül nagy számára, melyek között országos hírű, négy csillagos hotelek is szép számban akadnak).

Eredményeink záloga, hogy Visegrád állandó inspirációt jelent számunkra. 

Programjaink sokszínűségével az elérhető minőségi kikapcsolódást szeretnénk szolgálni: itt bármikor találsz olyan szórakozási lehetőséget a lovagi torna bemutatótól a túrázáson át egészen a dunai sétahajózásig, ami egész biztosan érdekelni fog majd. 

Jelentkezz ki a hétköznapokból és töltődj fel élményekkel Visegrádon, a Dunakanyar központjában!