webkamera

360 VR

Gallery

Galéria

Strandolási lehetőségek
Visegrádon és környékén

A Duna jobbparti szakaszán, a Dunakanyar övezetében számos lehetőség nyílik a fürdőzésre, úgy természetes vízparti strandokon, amiképpen épített medencés környezetben, egészen Esztergomtól Leányfaluig…

Nézzük is a lehetőségeket ugyanebben a sorrendben, tehát Esztergom felől indulva, a Duna folyásával megegyező irányba.

Esztergomban, a Táncsics Mihály utca 5. szám alatt, a Kis-Duna sétánnyal szemközti partszakaszokon található a város élményfürdője, amely kültéri és beltéri medencékkel egyaránt rendelkezik, ám mivel wellness központról van szó, így számos egyéb lehetőséget is kínál a feltöltődni vágyók számára, többek között egy különleges törökfürdőt is, mely idén májusban került átadásra.

A Mária Valéria hídon átkelve a Duna túloldalára, Párkányban is találunk egy remek fürdőhelyet. 
A VADAS Thermal Resort szálloda és wellness központ egyben. Élménymedencék, sókabin, hang- és fényterápiás élményzuhanyok és különleges jakuzzik várják a szomszédunkba látogatókat.

Május 31. és augusztus 31. között nem csupán a kemping vendégei, de minden érdeklődő előtt nyitva áll a dömösi Danu Kemping medencéje, amelynek egyik igazi különlegessége a maga szerénysége mellett, hogy valószínűleg a világ egyik legcsodálatosabb panorámájával büszkélkedhet mindazok számára, akik áttekintenek a Duna túloldalán magasodó Szent Mihály-hegyre, vagy a másik irányban elterülő Pilisre.

Visegrádon a Thermal Hotel Visegrád, valamint a Hotel Visegrád kínál fürdőzési lehetőséget nem csupán szállóvendégei számára is, ám a belépés mindkét szálloda esetében függ a foglaltság mértékétől. Érdemes őket felhívni, vagy más módon felkeresni az aktuális lehetőségek iránt érdeklődve.

Visegrád dunai szakaszán végig tilos a fürdőzés, ezért is javasoljuk a fent említett szállodákat, ha mindenképpen Visegrád mellett tennétek le a voksot. Szemben azonban, Nagymaroson van lehetőség a fürdőzésre, átjutni pedig nagyon egyszerű a Visegrád-Nagymarosi révvel.

Dunabogdány szabadstrandja napjainkra igazi legendává nőtte ki magát. A nem véletlenül oly népszerű strandszakasz mellett húzódó kerékpárút szomszédságában nem csupán remek kis büfé található hideg csapot sörrel és egyebekkel, de maga a Heim Sütöde is…

Leányfalu termálfürdőjében élménymedencét, gyógymedencét és úszómedencét is találunk, sőt, ide még reggeli vízi tornára is elmehetünk minden hétfőn, szerdán és pénteken reggel 7 órától.
Leányfalu 1000 méter mélységből feltörő gyógyvize áldásos gyógyír számos betegségre, de a nyári nagy melegben persze annak sincsskadálya, hogy a hűvösebb medencéket is önfeledten használjuk.

A Kisoroszi Szigetcsúcs szintén legenda, nem is csupán a maga kategóriájában. Itt vágja ketté a Dunát a Szentendrei sziget, innen látunk rá a Dunakanyar szélesedő íveire, hegyvonulataira, innen látjuk a visegrádi Fellegvárat közel sem szokványos szögből, s itt kapunk a természet költőiségéből olyan dózist már akár csak fél óra nézelődést követően, hogy nem csoda, ha itt ragadunk napokra.
A fürdés ugyanúgy lehetséges, mint a vadkemping. Van büfé, WC, zuhanyzó, vízvételi lehetőség is.
A Szigetcsúcs a természetes vízi strandok netovábbja a Dunakanyarban, még akkor is, ha alapvetően ilyen irányú kiépítettsége valójában nincs is a folyamatosan változó, formálódó, barátságosan sekély és óriási partszakasznak.

2024. 06. 14.


Fotók forrása:

leanyfurdo.hu

ilovedunakanyar.hu

danukanyar.hu

vadasthermal.sk

aquasziget.hu

Címkék
dunakanyar nagymaros hotel visegrád aqua sziget esztergom leányfalui strand vadas élményfürdő dunabogdányi strand thermal hotel visegrád kisoroszi szigetcsúcs szabadstrand dunai strandok