webkamera

360 VR

Gallery

Galéria

XI. Disznótor Visegrádon

Idén is lesz városi disznótor a hagyományoknak megfelelően. 
Immáron 11. alkalommal élvezhetjük a vidéki élet mindig is kiemelt alkalmai között számon tartott disznótorok autentikus hangulatát Visegrádon.

Már tíz olyan évet tudhatunk magunk mögött, amely nem maradt el közösségi disznótor nélkül, így aztán nyugodt szívvel beszélhetünk hagyománnyá lett rendezvényről. Olyan eseményről van szó a maga élvezetes, mulattató, közösségi céljain felül, melynek során az érdeklődők közvetlenül nyerhetnek betekintést a területen évszázadok óta élő emberek formálódó, alakuló, és számos ponton érintetlenül megőrzött gasztronómiai hagyományaiba. 

Mi az a szavesz? Miért használnak a svábok inkább zsemlét a hurkához?
Milyen a jó sült kolbász? 
Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kaphatunk választ, ha ellátogatunk január 27-én szombaton Visegrádra, az Egészségház Udvarára.

A szervezők és a helyi civil szervezetekből álló csapatok már 09:00 órától várják az érdeklődőket. 10:30 perctől a zeneiskola növendékeinek és tanárainak élőzenei műsora kezdődik, majd 12:00 órától a Visegrádi Férfi Dalkört hallgathatják meg az érdeklődők. 14:00 órától a Pedrofon zenekar szórakoztatja a nagyérdeműt az ’50-es, ’60-as, ’70-es évek slágereit is egész biztosan tartalmazó repertoárjával. 

A belépés ingyenes, illetve tányért, evőszeszközt is biztosítanak a szerevezők. 
A rendezvényen jótékonysági gyűjtés lesz, a befolyt adományokból pedig a háború sújtotta Kárpátaljára juttatunk el segélyszállítmányokat.      

   
Fotó forrása: infoszentendre.hu

XI. Disznótor Visegrádon