webkamera

360 VR

Gallery

Galéria

Bed&Breakfast szálláshellyé alakul a visegrádi Pillangós-ház

A Pillangós-ház, mely 20 éven keresztül volt a Visegrádra elvonulni vágyó zarándokok kultikus helye, 2021-től hasonló szellemiségben, de funkcióját és főbb jellegzetességeit tekintve is komoly mértékben átalakul. Így egy remek, új bed&breakfast szálláshellyel bővül a Dunakanyar szálláshelykínálata.

A ház új tulajdonosai, Michelin Zsófia és finn-olasz férje Aaron Michelin sajtóközleményükben úgy fogalmaznak: „[…] méltán fontos a Pillangó névvel azonosuló megújulás, átalakulás. Megújulni, átalakulni, megfrissülni impulzusok által is lehet. S az új Pillangós-ház mindezt elsődlegesen az érzékeken keresztül szeretné a vendégekben megmozgatni.”

Modern elgondolások, klasszikus és vintage enteriőr elemek kombinációi (barokk és ónémet bútorzat lesz a középpontban), valamint chef&sommelier konyha jellemzik majd az új Pillangós-házat, melynek egyik igazi különlegessége lesz az a valódi pillangó reptető is, melyet a Team Motobutterly csapatával együttműködve alakítanak majd ki.

Az új Pillangós-ház, mint a szabad képzőművészetek otthona

Zsófia és Aaron 2020-ban művészeti alapítványt hoztak létre, melynek célja, hogy a gyerekek elvonulhassanak egy kicsit a mára nagyban digitalizálódott világból, s befelé, az alkotás felé fordulhassanak. Ez az ARTCAMP MŰVÉSZETI ALAPÍTVÁNY, s tervezett táboraik egyik központja lesz a Pillangós-ház.

Kiírásra került emellett a Pillangós Képzőművészeti Pályázat is, melyre a pillangó, a pillangóhatás, a fejlődés, az átalakulás témái köré szerveződő alkotásokkal lehetett pályázni.
Az első helyezett 250.000 Ft-ot nyer majd, illetve a legjobb 25 munka kiállításra kerül a házban, s azokat az így létrejött galériában bárki megtekintheti, s megvásárolhatja.