webkamera

360 VR

Gallery

Galéria

Hősies tűzoltók, megrendítő összefogás,

reményteli jövőkép

Az egész ország értesült róla, hogy március 9-én kigyulladt a visegrádi Silvanus Hotel. Az ezután történt hihetetlen összefogásnak az erejét azonban csak a jelenlévők érezhették…

…nem írjuk le a már ismert részleteket, ahogyan fejtegetésekbe sem szeretnénk bocsátkozni sem a lehetséges kiváltó okok, sem pedig a „mi lett volna ha” lehetőségek elemezgetésével. 

Azt azonban meg kell említenünk, hogy ilyen komoly összefogást, ilyen hősies hozzáállást (egyben sajnos és egyben szerencsére) ritkán lát az ember élete során. Talán a nagy árvizek idején.
A tűzhöz először a Visegrádi Önkéntes Tűzoltók érkeztek ki, akik már útközben értesítették a Tűzoltóságot arról, hogy komoly tűzesetre kell felkészülni, hiszen a tetőszerkezet egy része már akkor lángokban állt, amikor ők a helyszínre értek.
Egészen délutánig küzdöttek a lángokkal, rengeteg tűzoltóautóval, óriási erőbefektetéssel, melynek eredményeképpen végül aztán sikerült megfékezni a tüzet. Ennek köszönhető, hogy az épület nem vált teljes egészében a tűz martalékává.   

A bent tartózkodó vendégeket időben és szakszerűen kimenekítették, ellátásukról és elszállásolásukról újabb összefogással sikerült villámgyorsan gondoskodni: megnyitották a visegrádi Magyar László Tornacsarnokot is, ahol aztán a visegrádi turisztikai vállalkozók és a helyiekből és a környékbeliekből álló segítők étellel, itallal, ruhákkal, takarókkal segítették a bajba jutott, holmijuk nélkül maradt, ekképpen Visegrádon rekedt szállóvendégeket. 

Az emberek ismét bebizonyították, hogy nagy bajban azonnali az összefogás. Ezt pedig a tűzeset árnyékában is megrendítő élmény volt látni. Senki sem kérdezett semmi oda nem illőt, senki sem firtatott semmit. Lényegében automatikusan érkeztek az önkéntesek, informálódtak róla, hogy miben tudnak a bajbajutottakon segíteni, s feladatot kapva máris elvegyültek a sürgölődő embertömegben.

Pintér Róbert, a Silvanus ügyvezető igazgatója így fogalmazott a szálloda hivatalos Facebook oldalán: „Senkit nem bocsátunk el, minden itt dolgozó munkatársunkhoz ragaszkodunk, mellettük vagyunk és maradunk […] TALPRAÁLLUNK.”
Őszintén kívánjuk a szálloda teljes csapatának, hogy mihamarabb sikerrel záruljanak a romeltakarítási és renoválási munkálatok, s hogy újrakezdhessék mindazt, aminek szimbólumává váltak az elmúlt évtizedekben.

2024.03.12.