webkamera

360 VR

Gallery

Galéria

Indul a Kispalotajátékok Visegrádon!

Indul a Kispalotajátékok Visegrádon!

Az idei év is elképzelhetetlen a Kispalotajátékok programsorozata nélkül, mely már húsz éve ad lehetőséget a legifjabbak számára a középkor világával való megismerkedésre.

Visegrád TE - Indul a Kispalotajátékok Visegrádon!

Május 8-án veszi kezdetét közel két hónapon át tartó nagyprogramunk, mely tartalmas időtöltést ígér egy jó kis családi kikapcsolódáshoz, vagy akár egy komolyabb osztálykirándulás aktív szakaszához. 

Ha Ti is szeretnének belekóstolni a Mátyás-korabeli életbe, akkor Visegrádon igazán autentikus környezetben nyílik lehetőségetek minderre.

Művészeti programok

A történelem egyike a legnehezebben tanítható iskolai tárgyaknak, hiszen vagy hozzáférhetetlenek a szemléltető eszközök és programok, vagy kevés van belőlük és nincs bennük túl sok köszönet… Tudni kell azonban, hogy a középkori mesterségek nem haltak ki, megfelelően szervezett hagyományőrző programok keretein belül pedig átadható napjaink tudományos ismerete a régmúltban élt emberek mindennapjairól. 

A Kispalotajátékok lehetőséget biztosít különböző kézműves foglalkozások és technikák megismerésére: a látogatók követ faraghatnak, nemezelhetnek és kovácsolhatnak, de részt vehetnek akár bőrdíszműves foglalkozásokon is. A mozgás elhivatott rajongói pedig reneszánsz tánctanításon tehetik próbára ritmusérzéküket.

Ha harc, hát legyen…

Sokak számára a középkor egyet jelent a lovagokkal, ezért is hivatkoznak rá oly gyakran „lovagkorként”. Mi itt Visegrádon nagyon komoly hangsúlyt fektetünk a lovagok életének, foglalkozásának, mindennapjainak bemutatására egész évben, így természetes, hogy a Kispalotajátékok programjai között is kiemelt figyelmet kapnak tematikus bemutatóink. 

Látogatóink betekintést nyerhetnek a lovagi párviadalok izgalmaiba, a bátrabbak kipróbálhatják az íjászatot, vagy épp a csatacsillag hajítást is, solymászbemutatónk pedig a középkori királyok kedvelt sportszenvedélye, a vadászat egyik legendás szegmensét tárja fel. 

Ha a Kispalotajátékokon jártok és programbeosztásotok engedi, hagyjatok időt egy kis városnézésre, múzeumlátogatásra is, hiszen városunk valódi, élő lenyomata a középkor virágzó Magyarországának. (Igény esetén idegenvezetőt is biztosítunk a Királyi Palota és a Salamon-torony behatóbb megismeréséhez.)