webkamera

360 VR

Gallery

Galéria

Le ne maradj az év legnagyobb szabadtéri családi programjáról!

Július 9-10-11-én Palotajátékok!

A tavalyi kényszerű kihagyás után idén júliusban végre megrendezésre kerül a Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok, mely Európa egyik legrangosabb történelmi fesztiválja, s melynek múltja lassan-lassan négy évtizedes…

Aki ismeri a hagyományőrzők világát, netán maga is kapcsolódik ehhez a rendkívül izgalmas szubkultúrához, pontosan tudja, milyen nehéz volt a hagyományőrzők élete (is) az elmúlt egy évben. Fellépésről néhány szabadabb pillanatot leszámítva szó sem lehetett, de az is komoly gondot okozott a csapatoknak, hogy pozitívan nézzenek a jövőbe, hiszen még edzéseket sem lehetett tartani nagyon sokáig.
Most azonban ott járunk már, hogy álomból valóság lett: 2021-ben már egészen biztosan nem marad el a Palotajátékok. A lelátókat már ácsolják, a küzdőtér felkészítése nagyban zajlik, a fellépők pedig minden eddiginél erősebb és látványosabb műsorral készülnek a nagyérdemű számára.
Lovagok, harcosok, lovasok, művészek, zenészek, zsonglőrök, mutatványosok érkeznek néhány nap múlva Magyarország történelmi fővárosába, Visegrádra, hogy három napra valósággá váljon a régmúlt.

Az 1985 óta minden évben megrendezett programsorozat eleddig csupán egyetlen alkalommal, 2020-ban maradt el. Fesztiválok jönnek, mennek, programötletek születnek, események váltanak eseményeket, ám  a régi-régi Visegrád – mintha egy lépés távolságból figyelné az új világ eseményeit -, trendektől és hullámoktól függetlenül nyitja meg minden évben azt a rejtélyes-nagy kaput, melyen keresztül betekintést nyerhetünk a 700 évvel ezelőtti világba. Aki kíváncsi, idén is velünk tarthat!