webkamera

360 VR

Gallery

Galéria

Selmecbánya-Visegrád 220 km-es váltófutás
(Tray Relay Selmecbánya-Visegrád július 6-7.)

Június 15-ig lehet jelentkezni arra a különleges terep váltóversenyre, amely július elején áthalad a Selmeci-hegységen és a Duna-Ipoly Nemzeti Parkon keresztül végül egészen Visegrádig tart majd.

A szervezők célja az volt, hogy egy határon átívelő futóverseny keretein belül két fontos történelmi várost sikerüljön jelképesen is összekötni: Selmecbányát és Visegrádot. Hont régió gyönyörű területekben gazdag, s természetesen egyeséget alkot azon szakaszokkal is, amelyek egyébként már a magyarországi területeken húzódnak – hiszen a természet nem ismeri az ember által felállított mesterséges határokat…

A verseny egyes kategóriái is fontos selmecbányai és visegrádi történelmi személyiségek neveit őrzik, így jelentkezhetünk Mikovínyi Sámuel, valamint Corvin Mátyás neve által fémjelzett kategóriákra. Lesz mindezen felül ULTRA kategória, tehát a profikat is várják a szervezők.

A selmecbányai atlétikai pálya, valamint a Visegrádi Sportcentrum közötti táv mintegy 220 km, a pálya változatosságainak köszönhetően pedig részben aszfalton, részben terepen kell majd haladni, ám lényeges szervezőerő volt, hogy minél nagyobb arányban futhassanak a versenyzők természetes környezetben.

3-8 fős csapatokat kell alkotniuk a jelentkezőknek, amely csapatokat az önszerveződő módon kiválasztott kapitány képvisel. A pálya 18 szakaszból áll majd, ezek egyenként 8-16 km hosszúak.
A 6 fős, egyébként célszerű létszámú csapatok tagjai egyenként 3 szakaszt futnak váltóban.
A stafétabotot egy GPS tracker jelenti majd, a botot átvevő pedig azonnal folytathatja a versenyt, amelynek sportoláson felüli célja a régió népszerűsítése, s a nagyszerű, ám méltatlanul keveset emlegetett Hont régió népszerűsítése.

 

Részletekért és a jelentkezéshez kattints ide. 2024.05.21.