webkamera

360 VR

Gallery

Galéria

Éld át Te is a Dunakanyar legendás kettős naplementéjét!

Tudtad, hogy nálunk kétszer megy le a Nap? És azt tudtad, hogy megnézheted mindkettőt akár a vízről is?

 

Az alábbi videón látható égi tünemény nem egy 75 vagy 150 évente előforduló ritkaság.
Épp ellenkezőleg!
Ez nálunk szó szerint a mindenNAPok része:

Ezt a legtöbben „kettős naplementének”, vagy „dupla naplementének” hívjuk, bár teljesen mindegy, milyen elnevezéssel illetjük, mindenkit lenyűgöz kortól, érdeklődési körtől és vérmérséklettől függetlenül.
Arról van szó ugyanis, hogy míg Visegrádon (július közepén kalkulált idősávban) 20:45-kor megy le a Nap, addig ugyanez a jelenség a motorcsónakkal csupán néhány percre Visegrádtól fekvő Zebegényben, Pilismaróthoz nagyon közel 21:20-kor csodálható meg. Ez azt jelenti tehát, hogy szűk egy óra leforgása alatt egy kellemes csónakázással egybekötött, finom esti ejtőzés során kétszer is megnézhetjük a Naplementét, két különböző helyen, mégis a Dunakanyar zegzugos kanyarulatai között maradva. 

Már vennéd is elő a naptárad, hogy válassz egy estét?
Segítünk, hogy máris kapcsolatba léphess az Ispán családdal – Lászlóval, Filippel, Frenkyvel és Mártival – , akik bármikor elrepítenek Benneteket a hullámokon egyik naplementétől a másikig.

A legtökéletesebben úgy töltheted el ezt az értékes egy órát, ha végig vízen maradsz és ezúttal tényleg felhagysz a kapkodással, s csak úgy, ahogyan jön a hangulattal, átadod magad a Dunakanyar békéjének. Hátra dőlsz, hagyod, hogy hétköznapokba zárt gondolataidat elűzze mindaz, ami körülvesz – a Pilis, a Börzsöny és Duna – s belefeledkezel egy kicsit az életbe.

Jelentkezz most!

Ispán László (06304773336; 06307529998)

5+1 férőhellyel kalkulálhattok.

A videót készítette Ispán Frenky.
Zene: Willyecho: Welcome to the fire