webkamera

360 VR

Gallery

Galéria

Quadriburgium Játékok 2023.

Idén szeptember 16-án ismét betekintést nyerhetünk az antik Róma világába Visegrádon.

A Soproni Sándor Egyesület idén szeptemberben újra elrepíti az érdeklődő nagyérdeműt a Római Birodalom korába. A közönség a Mátyás Király Múzeum lovagi torna pályáján megismerkedhet egy rég letűnt kor fegyvereivel, hétköznapi szokásaival, öltözködésével, különféle szabadidős tevékenységeivel, de még a pénzverés technikájával is.

A Legio Leonum Valentiniani fegyverbemutatóval készül, míg a visegrádi Anda Pincészet borkóstolóval és borversennyel – a hadtörténet kedvelői ugyanúgy megtalálják majd a kedvükre való programelemeket, akárcsak a gasztronómia szerelmesei.
Lesz barbár-római összecsapás egy csatajelenet keretein belül, így a korszak fegyverei bevetésben is megtekinthetők lesznek.

A Duna Múzeum múzeumpedagógia foglalkozással érkezik Visegrádra, de aki érez magában affinitást a történelem financiális vetületei iránt, akár a pénzverést is kipróbálhatja. Sőt! A jövő iránt elkötelezett látogatók a Jósdába is bekukkanthatnak majd.

A belépés idén is ingyenes! A nagyszerű családi programnak ígérkező rendezvényre minden érdeklődőt nagy szeretettel vár a Soproni Sándor Egyesület.   

 

-----

Quadriburgium Játékok Visegrádon

Időpont: 2023. szeptember 16. 16:00 kezdettel

Helyszín: Visegrád, Magyar Nemzeti Múzeum Mátyás Király Múzeuma, Lovagi torna pálya (Visegrád, Fő u. 29.)