webkamera

360 VR

Gallery

Galéria

Bartók és jazz fúziója

Visegrádon a Sárik Péter Trió

Bartók a XX. század egyik legnagyobb hatású zeneszerzője. Sárik Péter és zenekara az ő életműve előtt tiszteleg X Bartók című műsorával.

Ahogyan arról a nemzetközi szinten ismert és elismert jazz zongorista, Sárik Péter is gyakran beszél, Bartók munkássága hatalmas fundamentum, azonban a legtöbben valójában nem szeretik hallgatni, sokszor még azok sem, akik alapvetően komolyzenekedvelők. Bartók világa olyannyira sajátos (ennek oka a zenetörténészek szerint részben abban keresendő, hogy nem csupán inspirációként, de zeneelméleti tekintetben is nagyban hatott rá a népzene), hogy bizony „idő kell hozzá”. Vagy éppenséggel egy olyan közvetítőközeg, amelynek segítségével könnyedebb lehet a befogadás.
 A Sárik Péter Trió Bartók X című estjének a célja, hogy a jazz keretrendszerére hangolva mutathassa be mindazt, amit Sárik Péter, Fonay Tibor és Gálfi Attila számára a Bartók oeuvre jelent. 

A három világklasszis muzsikus értelmezésében egy egészen különleges Bartók-kép jelenik meg, melynek befogadásához persze nem árt, ha az ember szereti a jazzt és könnyedén azonosulni tud annak sajátosságaival, ám mivel Sárik, Fonay és Gálfi zenéjében és stílusában számos műfaj keveredik, a hallgatóság rengeteg izgalmas meglepetésre számíthat.

Igazi zenei nagyutazás, egyediség, rendkívüli karizma és egy csipet finom humor. Ez az X Bartók.

----

Időpont: 2021. június 19. szombat (19:30)

Helyszín: Visegrád. Fő u. 81. Városháza udvara (eső esetén: Fő u. 34. Mozi)

A belépés díjmentes! A szervezők mindenkit szeretettel várnak.  

(A szervezők kérik, hogy minden kedves résztvevő tartsa be az érvényben lévő járványügyi előírásokat.)


Címkék
visegrádi programok sárik péter trió fonay tibor gálfi attila x bartók bartók béla jazz komolyzene kultúra